CFGM, Curs 21/22, ERASMUS, MOBILITAT ENTRANT

VISITA DE PROFESSORAT DEL LYCÉE PROFESSIONNEL JOSEPH – MARIE JACUARD (LIÓ)

 

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l’IES Santa Margalida, ja fa 5 anys que participa a través d’un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut i l’esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d’un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d’ajudar els sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Durant l’actual curs 2021/22, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears V (2019-1-ES01-KA102-063739) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), es va presentar la possibilitat de participar en l’acollida de professionals d’atenció a la dependència en el nostre IES, per tal de realitzar visites als centres de treball amb els que tenim conveni de col·laboració per realitzar la Formació en Centres de Treball.

La setmana del 28 de març al 1 d’abril de 2022 hem rebut la visita de professorat del Lycée professionnel Joseph-Marie Jacquard (França), que estan realitzant un job shadowing. Amb aquestes professores hem realitzat 1 dia d’activitats dins de la programació del seu Job Shadowing. Varem rebre a les professores amb una visita a les instal·lacions del nostre IES; a continuació visitàrem al centre de dia de La Vila i l’Escoleta de 0 a 3 anys; com exemple d’empreses a les que els alumnes del seu Institut podran realitzar pràctiques formatives.

Als companys francesos els han agradat molt les dues institucions visitades, així com les explicacions que ens proporcionaren la Directora del centre de Dia, Maria Ferrior, així com la Directora de l’Escoleta Maria Magdalena Ribot.  Les professores de l’Institut de Lió estudiaran la possibilitat d’enviar alumnes a realitzar un període de pràctiques de 4 setmanes per aquest curs o el proper. Al mateix temps hem pogut conèixer el model educatiu francès i l’organització del seu institut d’educació secundària.

En el mes de maig un professor del nostre IES tornarà la visita a Lió per conèixer les instal·lacions del seu Institut i les empreses a on els nostres alumnes podrien realitzar les seves mobilitats Erasmus+

L’experiència ha resultat molt positiva i enriquidora. A continuació teniu l’enllaç a la seva pàgina web.

https://joseph-marie-jacquard.ent.auvergnerhonealpes.fr/nos-formations/

 

VISITA AL CENTRE DE DIA DE LA VILA

VISITA A L’ESCOLETA 0-3 DE LA VILA