CFGM, CFGS, Curs 22/23, ERASMUS, TSEI

L’IES SANTA MARGALIDA IMPLICAT EN LES BEQUES ERASMUS+, AMB UN TOTAL DE 20 MOBILITATS PEL CURS 2022_23

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l’IES Santa Margalida, ja fa 8 anys que participa a través d’un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut i l’esport que abasta el període 2021-2027. Es tracta d’un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d’ajudar els sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Durant l’actual curs 2022/23, i dins el projecte Erasmus + FP. EuroFP Balears VI (2022-1-ES01-KA121-VET-000061104) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), 5 alumnes del CFGM de TAPSD gaudeixen d’una beca Erasmus+ a diferents països de la UE. Aquest any 3 alumnes, realitzaran una estada de 3 mesos ErasmusPRO, és a dir tota la Formació en Centres de Treball (FCT), concretament 2 d’elles a Torí, són: Irene Munar Masnic i Isabel Maria Mayol Santandreu. Aquestes alumnes estaran acompanyades durant la primera setmana pel professor Jaume Ferrà. Una tercera alumna, Samira Akoudad El Yaakoubi, gaudirà de la seva beca a la ciutat de Berlín (Alemanya), realitzant les seves pràctiques formatives a una residència de persones majors, acompanyada per la professora Alicia Rico.

Altres 2 alumnes realitzaran una estada de 7 setmanes a la ciutat de Torí, són: Paula Perelló Frontera i Joana Ailín Solís Fernández; per tal de fer una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball, així com conèixer el funcionament dels serveis socials a Itàlia. L’acompanyament en aquesta ocasió serà a càrrec de la professora Judith Lleixa.

Les nostres alumnes estan molt contentes de participar en una experiència com aquesta. Estan realitzant tots els preparatius, i estan entusiasmades amb aquesta futura mobilitat arreu d’Europa. Ja han començat el curs de preparació lingüística.

Aquest any també hem continuat participant amb els alumnes de Formació professional de Grau Bàsic (FPGB) de Comerç de l’IES Santa Margalida. Tres alumnes guadiran de Beques Erasmus+. Concretament viatjaren a Torí (Itàlia) per fer part de la seva Formació en Centres de treball, durant 3 setmanes. Els alumnes que disfrutaran d’aquesta experiència són: Margalida Puigserver, Génesis Nicole Ochoa i Àlvaro Fitor. Aquests alumnes estaran acompanyats de professorat durant la seva estada, els professors acompanyants seran: Agustina Hervás, Martí Obrador i Tomàs Miquel Gil. La participació a Erasmus+ dels alumnes de FPB és una experiència en la que el nostre centre ja ha participat i que enguany hem volgut ampliar, i que de moment, ha engrescat els alumnes participants.

D’altre banda les professores Alicia Rico i Judith Lleixa realitzaran un Job Shadowing a la ciutat de Berlín, per conèixer com es treballa a Alemanya en l’àmbit de l’atenció a la dependència. Podran veure el funcionament dels Serveis Socials a Alemanya i com es formen els alumnes d’Alemanya en aquest sector.

També en el projecte propi de Grau Superior, Projecte 2022-1-ES01-KA131-HED-000061400, 4 alumnes realitzen tota la seva Formació en Centres de Treball del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil a diferents països d’Europa. Tres estudiants realitzaran les seves pràctiques a Torino a una Escoleta de 0 a 3 anys, són Jorge García, Fàtima Fernández i Marta Socias. Un quart alumne, Lluís Díez realitzarà les seves pràctiques a la ciutat de Berlín a una kita bilingüe, es tracta d’una escoleta de 0 a 3 anys bilingüe alemany-espanyol.

Tots els nostres alumnes estan molt il.lusionats de poder viure una experiència com aquesta.