CFGS, Curs 2023_24, Projectes, TSEI

PROJECTE EDUCACIÓ ENTRE IGUALS. PRIMERS AUXILIS

L’alumnat que cursa el mòdul de Primers Auxilis del CFGS Tècnic Superior en Educació Infantil, ha continuat amb el projecte d’aprenentatge entre iguals.

L’aprenentatge docent entre iguals es pot entendre com la construcció de coneixements i habilitats mitjançant la interacció entre docents que comparteixen un estatus o unes característiques similars, i on cap no actua com a docent professional de l’altre.

En el nostre cas es tracta d’un projecte entre alumnes del mateix IES, però en aquest cas l’alumnat formador són alumnes del CFGS TSEI de segon curs. L’alumnat que rebrà la formació han estat l’alumnat de 2n d’ESO, dins l’horari d’Educació Física.

L’experiència ha estat tot un èxit, l’alumnat ha rebut tallers de Suport Vital Bàsic, actuació en cas d’OVACE i ús del DESA.  Hem pogut realitzar un simulacre d’ús del DESA que es troba a Consergeria, en aquest cas hem preparat el simulador del DESA, per evitar possibles accidents.

Segur que els propers cursos repetirem l’experiència, una activitat més per donar visibilitat a la formació professional i acostar una mica més l’alumnat que ve a l’IES durant el matí amb els que venen d’horabaixa.