CFGS, Coeducació, Curs 2023_24, TSEI, TSIS

TALLER DE COEDUCACIÓ “Desenredant el gènere i la sexualitat”.

Taller de teatre “Desenredant el gènere i la sexualitat”

Avui l’alumnat del CFGS d’Educació Infantil i Integració Social ha participat a una de les activitats proposades des de la comissió de coeducació del centre. Hem pogut comptar amb la presència de l’associació La Lioparda Teatre, que ha realitzat el taller de teatre“Desenredant el gènere i la sexualitat”, una proposta social i pedagògica que pretén establir algunes nocions bàsiques del sistema binari sexe-gènere. A partir de tècniques del teatre es crea un clima de confiança en el qual es pugui debatre i compartir experiències. El cos amaga l’imaginari col·lectiu, moltes vegades ens sorprèn de què parla ell mateix, i ens ajuda a veure’ns en l’altra persona. Amb i des del cos podem traçar què és el gènere, el sexe o la sexualitat i com ens afecta. El llenguatge del teatre ens serveix com a eina per abordar temàtiques que amb la paraula són més complexes, combatre les violències i donar visibilitat al col·lectiu LGTB, així com a les dones cisheterosexuals, i sensibilitzar i conscienciar tant l’alumnat com la resta de la comunitat educativa del nostre centre.