CFGM, curs 20/21, ERASMUS

UN TOTAL DE 10 ALUMNES DE L’IES SANTA MARGALIDA PARTICIPEN A LES BEQUES ERASMUS+

 

UN TOTAL DE 10 ALUMNES DE L’IES SANTA MARGALIDA PARTICIPEN A LES BEQUES ERASMUS+  

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l’IES Santa Margalida, ja fa 7 anys que participa a través d’un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut i l’esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d’un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d’ajudar els sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Tot i la situació de pandèmia causada per la COVID-19, durant l’actual curs 2020/21, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears IV (2018-1-ES01-KA102-049410) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), 6 alumnes del CFGM de TAPSD gaudeixen d’una beca Erasmus+ a Bolònia (Itàlia). Aquest any una alumna, realitza una estada de 3 mesos ErasmusPRO, és a dir tota la Formació en Centres de Treball (FCT) es durà a terme a Bolònia, concretament és Alba Bernabela Rojas Gual.  També 5 alumnes passaran 7 setmanes a la mateixa ciutat, són: Margalida Bauzà, Paula Xi Cañellas, Francisca Maria Capó Fuster, Neus Iglesias i Carla Mayol; per tal de fer una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball, així com conèixer el funcionament dels serveis socials a Itàlia i també el sistema educatiu. 

Les nostres alumnes estan molt contentes de participar en una experiència com aquesta. Estan realitzant tots els preparatius,  i estan entusiasmades amb aquesta futura mobilitat a Itàlia.

Aquest any també continuen participant els alumnes de Formació professional bàsica (FPB) de Comerç de l’IES Santa Margalida.  Quatre alumnes participaran de les Beques Erasmus+.  Concretament 2 d’ells viatjaran a Catània (Sicilia) per fer part de la seva Formació en Centres de treball, durant 3 setmanes.  Els alumnes que  disfrutaran d’aquesta experiència són: Ionel Negru i Esteban Ortiz.  Durant el mes d’agost 2 companys seus també realitzaran unes pràctiques extracurriculars a la ciutat portuguesa d’Oporto, aquests alumnes seran: Maria Sastre i Joaquin Saavedra.  La participació a Erasmus+ dels alumnes de FPB és una experiència en la que el nostre centre ja ha participat i que enguany hem volgut ampliar, i que de moment, ha engrescat els alumnes participants.

Les 5 alumnes que gaudeixen de la Beca Erasmus + a Bolonya, durant 7 setmanes.

L’alumna Alba Bernabela Rojas, que està realitzant la seva Formació en Centres de Treball íntegrament amb el programa Erasmus + a Bolonya.  En un moment de les seves pràctiques a un centre amb persones amb diversitat funcional.

L’alumna Alba Rojas realitzant un taller de jardineria al centre de persones amb diversitat funcional.