CFGM, Curs 21/22, empreses, ERASMUS

L’IES SANTA MARGALIDA ACULL UNA MOBILITAT ENTRANT DE PROFESSIONALS D’ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA DINS DE LES BEQUES ERASMUS+

 

El departament de FP de Serveis Socioculturals i a la Comunitat (SSC) de l’IES Santa Margalida, ja fa 5 anys que participa a través d’un projecte en comú amb altres centres de les Illes Balears, de les beques Erasmus+. Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut i l’esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d’un programa únic que te com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d’ajudar els sistemes d’educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Durant l’actual curs 2021/22, i dins el projecte Erasmus + FP. Projecte EuroFP Balears V (2019-1-ES01-KA102-063739) promogut per la DGFPFP (Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat), es va presentar la possibilitat de participar en l’acollida de professionals d’atenció a la dependència en el nostre IES, per tal de realitzar visites als centres de treball amb els que tenim conveni de col·laboració per realitzar la Formació en Centres de Treball.

La setmana del 04 al 10 d’octubre hem rebut la visita de professorat del Lycée professionnel Joseph-Marie Jacquard (França), que estan realitzant un job shadowing. Amb aquests professors hem realitzat la visita al Patronat Joan XXIII d’Inca, concretament hem visitat el Centre d’Educació Especial i el Taller ocupacional de Son Agulló.

Als companys francesos els han agradat molt les dues institucions visitades, i estudiaran la possibilitat d’enviar alumnes a realitzar un període de pràctiques de 4 setmanes per aquest curs o el proper. Al mateix temps hem pogut conèixer el model educatiu francès i l’organització del seu institut d’educació secundària.

L’experiència ha resultat molt positiva i enriquidora. A continuació teniu l’enllaç a la seva pàgina web.

https://joseph-marie-jacquard.ent.auvergnerhonealpes.fr/nos-formations/